ماهي مالاتا يا ماهي فيويج از غذاهاي سنتي و محلي گيلان     مي باشد. درواقع مبدا ماهي مالاتا براي شهرهاي رامسر در مازندران و رودسر در گيلان يعني حوزه شمال شرقي است. مردم محلي در گذشته براي تهيه و طبخ اين غذا صرفا از ماهي سفيد استفاده مي کردند. اما در حال حاضر از انواع ديگر ماهيان درشت چون کپور دريايي، کپور نقره اي، سوف، آمور، کفال و ساير ماهيان پرورش گرمابي نيز استفاده مي کنند.


ماهي مالاتا يکي از خوشمزه ترين و لذيذترين غذاهاي دريايي مخصوص شمال ايران است. استفاده از سبزي هاي معطر و خاص شمال چون چوچاق و خلواش طعم و عطر اين غذا را خاص و منحصربه فرد مي کند. به همين دليل اگر قصد مسافرت به شمال کشور و گيلان را داريد، توصيه مي کنيم که حتما غذاي ماهي مالاتا را از دست ندهيد.


ماهي سفيد که اصلي ترين ماده غذايي اين خوراک خوشمزه شمالي است، فوايد و خواص بسياري براي سلامتي شما دارد. همان طور که مي دانيد ماهي سفيد سرشار از مواد مغذي چون پروتئين، ويتامين D، اسيدهاي چرب امگا 3، روي، يد و… است. هر يک از اين مواد مغذي ماهي ده ها فايده و منفعت براي سلامتي دارند که مي تواند مانع از بيماري هاي قلبي و سکته هاي مغزي، آايمر، افسردگي، چاقي، ديابت و… شود.


ماهي مالاتا يا مالاتاي ترش يک غذاي محلي سرد گيلان است که اکثر مردم شمالي آن را با برنج کته يا آبکش، اشپل ماهي، باقلاي مازندراني، ترب محلي و ماست سرو مي کنند.


از ديگر غذاهاي خوش طعم دريايي مي توان به کتلت ماهي، تاکو ماهي، خوراک فيله ماهي و ماهي شکم پر اشاره کرد.


 






مواد لازم


·         ماهي سفيد تازه ( يا سالمون و يا قزل آلا): 1 عدد ( بين 1200 تا 1500 گرم)


·         سير: 3 حبه


·         مغز گردو ساييده شده: 100 گرم


·         سبزيجات معطر نعناع، چوچاق و خلواش خرد شده: 50 گرم


·         رب انار: 3 قاشق غذاخوري


·         کره آب شده: 3 قاشق غذاخوري


·         پودر گلپر: به مقدار لازم


·         نمک : به مقدار لازم


·         فلفل: به مقدار لازممراحل پخت


  ابتدا ماهي سفيد را پاک کرده و تميز بشوييد.


سپس ماهي را از وسط به صورت کتاب برش دهيد. توجه کنيد که فقط بايد يک طرف ماهي را برش دهيد.


کمي نمک و 2 قاشق کره آب شده را بر روي ماهي بريزيد و طعم دارش کنيد.


مي توانيد ماهي را روي آتش کباب کنيد. اما اگر ترجيحي به کباب کردن ماهي نداريد، مي توانيد در فر آن را سرخ کنيد.


ماهي را به مدت 40 دقيقه و در حرارت 180 درجه بگذاريد که در فر بپزد.


حالا مغز گردو و سير را جداگانه ميکس کنيد و در يک ظرف بريزيد.


سپس رب انار، نمک و فلفل و سبزيجات معطر را به آن اضافه کنيد و خوب مخلوط کنيد.


اگر سس ماهي مالاتا شما خيلي غليظ و ترش شد، مي توانيد مقدار کمي آب سرد براي تغيير طعم آن اضافه کنيد.


بعد از گذشت زمان تعيين شده براي پخت ماهي، آن را از فر خارج کنيد و سس تهيه شده را بر روي آن بريزيد.


 


البته روش ديگر اين است که مواد گفته شده را با هم مخلوط کنيد و داخل شکم ماهي خام بگذاريد و بعد روي زغال و يا در داخل فر سرخ کنيد و سپس با برنج تهيه شده سرو کنيد.


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

اسلام یار Melissa زیباترین موزیک های ایران Edward رودخانه ماه Cameron ریه های زمین کوچ تقویم 1399 مشهد سالنامه سررسید پیچک وکتور