مواد لازم براي مقلوبه مرغ و بادمجان
مرغ:4 تکه
بادمجان: 2 عدد
پياز: 1 عدد
سيب زميني: 2 عدد
بادام: 100 گرم
رب گوجه فرنگي: 3 قاشق غذاخوري
گوجه فرنگي: 2 عدد
برنج :4 پيمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و ادويه به ميزان لازم
زعفران به ميزان لازم
روغن به ميزان لازم
درست کردن غذاهاي بين المللي و جديد هميشه يه حس خوب و خلاقانه رو با خودش به همراه داره. در اين مطلب مي خوام طرز تهيه مقلوبه مرغ و بادمجان را آموزش بدم. مقلوبه مرغ و بادمجان يک غذاي عربي بسيار بسيار خوش طعم، خوش عطر و جذاب هست. اگه از درست کردن و خوردن غذاهاي پلو و چلويي مث عدس پلو مجلسي، شيرين پلو با مرغ، رشته پلو قيسي، مرصع پلو و غيره خسته شدين و از طرف ديگه از طرفدارهاي پر و پاقرص مرغ و بادمجان هم هستين و دوست دارين يه تنوع هيجان انگيز تو برنامه غذايي تون و حتي تو مهموني هاتون داشته باشين، مقلوبه مرغ و بادمجان يه گزينه خيلي خوب محسوب ميشه. پس با من و ايران کوک همراه باشين تا گام به گام با فوت و فن درست کردن اين غذاي خوشمزه آشنا بشين.
بادمجان ها را بشوييد. سپس حلقه حلقه کنيد و کمي نمک به آن ها بزنيد و زمان دهيد تا طعم نمک به خورد بادمجان ها برود. يک ماهيتابه را روي شعله متوسط گاز بگذاريد تا خوب گرم شود. سپس مقداري روغن داخل ماهيتابه بريزيد و پس از داغ شدن روغن، بادمجان ها را سرخ کنيد و بعد کناري بگذاريد.
سيب زميني ها را نيز پوست بکنيد و به صورت حلقه حلقه برش بزنيد و بعد داخل روغن سرخ کنيد و کناري بگذاريد.
گوجه فرنگي ها را نيز به صورت حلقه حلقه برش بزنيد.
زعفران را نيز دم کنيد تا خوب رنگ پس بدهد. براي عطر بهتر مقلوبه مرغ و بادمجان، مقداري پودر هل نيز به زعفران اضافه کنيد.
مرحله دوم: پخت برنج
براي درست کردن مقلوبه مرغ و بادمجان، ابتدا از حدود 1 الي 2 ساعت قبل برنج را داخل يک کاسه متوسط بريزيد و با مقدار مناسبي آب روي برنج را بپوشانيد و به اندازه کافي نمک به آن اضافه کنيد و بگذاريد خيس بخورد. پس از گذشت اين مدت زمان، در يک قابلمه آب بريزيد و روي شعله گاز بگذاريد تا آب به جوش بيايد. حالا برنج خيس خورده را داخل آب جوش بريزيد و زمان بدهيد تا برنج کمي بپزد و مغز آن نرم شود. سپس برنج را آبکش کنيد و آن را کناري بگذاريد.
مرحله سوم: آماده سازي مرغ ها
پياز را به صورت نگيني خرد کنيد. سير ها را نيز رنده کنيد.
يک ماهيتابه را روي شعله گاز بگذاريد و پس از گرم شدن مقداري روغن داخل آن بريزيد و بعد پياز و سير را به همراه کمي نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهيد. حالا مرغ ها را نيز روي پياز و سير بگذاريد و مقداري پودر دارچين و ادويه کاري نيز به آن اضافه کنيد. مرغ ها را تا زماني که کمي برشته شوند و طعم ادويه ها را به خود بگيرند سرخ کنيد.
بقچه بادمجان
مرحله چهارم: درست کردن سس مرغ
براي درست کردن سس مرغ مقلوبه مرغ و بادمجان، مرغ هاي سرخ شده را از ماهيتابه خارج کنيد. سپس رب گوجه خانگي را داخل ماهيتابه بريزيد و کمي تفت دهيد تا خامي رب گرفته شود و رنگ باز کند. سپس کمي آب يا استاک مرغ به آن اضافه کنيد و زمان دهيد تا يک سس مرغ نسبتاً غليظي به دست آورديد. سپس گاز را خاموش کنيد و سس را کناري بگذاريد.
مرحله پنجم: چيدن مقلوبه مرغ و بادمجان
يک ظرف يا قابلمه نچسب را روي شعله گاز بگذاريد. ابتدا مقداري از محلول زعفران و هل را کف قابلمه بريزيد و به بعد به صورت لايه به لايه ابتدا بادام، سپس گوجه فرنگي هاي حلقه شده، مرغ هاي سرخ شده، بادمجان و سيب زميني ها را کف قابلمه بچينيد و بعد سس مرغي را که درست کرديد را روي مواد بريزيد. حالا برنج آبکشي شده را نيز روي مواد بريزيد و با پشت کفگير خوب فشار دهيد. سپس باقي مانده زعفران و پودر هل را نيز روي برنج بريزيد. شعله گاز را کم کنيد و اجازه دهيد برنج دم بکشد.
مرحله ششم: سرو مقلوبه مرغ و بادمجان
ظرف مناسب پذيرايي را برداريد و روي قابلمه بگذاريد. سپس به آرامي و با احتياط قابلمه را برگردانيد.
درباره این سایت