آش شله قلمکار.
مواد اوليه:
عدس: 2ليوان.
برنج: 1ليوان.
پياز: 5عدد.
کشک و نعناع: مقداري.
ترخون: 5قاشق غذاخوري.
گوشت قرمز: 500گرم.
دستورالعمل:
براي شروع کار، لوبيا، نخود و عدس را از شب قبل خيس کرده و براي جلوگيري از ايجاد نفخ حتماٌ آب آنها را چندين بار عوض کنيد. پنج عدد پياز را به صورت نگيني خرد کرده و در روغن داغ شده سرخ کنيد تا رنگشان طلايي شود. سپس، گندم را به همراه چند ليوان آب در حدود 2ساعت بپزيد تا کاملاٌ نرم شود. اين کار را منتهي با احتساب زمان طولانيتر با نخود و لوبيا نيز انجام دهيد. گوشت را بعد از خرد کردن همراه با نمک، زردچوبه و يک پياز در داخل قابلمه مناسبي به مدت 1ساعت بپزيد. سپس، آن را ريشريش کرده و آبش را از صافي رد کنيد. برنج و عدس را داخل قابلمهاي ريخته و اجازه دهيد تا با شعله ملايم پخته و نرم شوند. سبزيها را ريز خرد کرده و به مواد اضافه کنيد. بعد از حدود 30دقيقه، نخود، لوبيا و گندم پخته شده را همراه با گوشت، نيمي از پياز داغ، آب گوشت و نمک به آش اضافه نماييد. سپس، به ميزان لازم آب جوش به غذا افزوده و شعله را ملايم کنيد. در اين زمان، در قابلمه را گذاشته و اجازه دهيد تا غذا به مدت 2الي 3ساعت پخته و کاملاٌ جا بيفتد. بعد، آش را در ظرفي کشيده و با نعناع داغ، پياز داغ و کشک تزيين و سپس نوشجان کنيد.
نکات مهم:
. در هنگام پخت اين آش، شعله را حتماٌ کم کرده و با هم زدن مرتب به کشدار شدن بيشتر آن کمک کنيد.
. آش شله قلمکار معمولاٌ با فلفل زياد سرو ميشود.
. در صورت تمايل، ميتوانيد در اين آش از آب قلم هم استفاده کنيد. البته اين در صورتي است که کلسترول خونتان بالا نباشد. چون همانطور که ميدانيد آب قلم چربي بالايي دارد.
شايد برايتان جالب باشد اگر بدانيد که آش شعله قلمکار تهران، براي اولين بار به دستور ناصرالدينشاه قاجار پخته و در بين درباريان و مردم توزيع شد. اين آش، سرشار از پروتئين، ويتامين و مواد معدني بوده و گزينه خوب و مناسبي براي کودکان و افراد ضعيف و کمخون است. آش شلهقلمکار تهران، بيشتر در وعده افطار ماه مبارک رمضان و البته بهعنوان صبحانه در روزهاي سرد زمستاني در اين شهر سرو ميشود.
درباره این سایت