شير: 1 پيمانه
آب: 1 پيمانه
آرد: 1 و 1/2 پيمانه
خمير مايه: 1 قاشق چياخوري
شکر: 1 قاشق چياخوري
نمک: 1 قاشق چياخوري
براي شربت:
آب: 2 پيمانه
شکر: 2 پيمانه
آب ليمو ترش: 1 قاشق چايخوري
تخم مرغ: 1 عدد
روغن براي سرخ کردن
اول از همه شربت را تهيه کنيد. آب و شکر را در قابلمه يا شيرجوشي بريزيد و روي شعله قرار دهيد، هم بزنيد تا شکر در آب حل شود، بعد از اين که به جوش آمد شعله را کم کنيد و صبر کنيد به غلظت مناسب برسد. (حدود 15 دقيقه)
براي تهيه مايه باقلوا پنکيک، همه مواد پنکيک را در کاسه شيشه اي بريزيد و مخلوط کنيد. (کاسه نبايد في باشد) سپس روي ظرف را بپوشانيد و حدود ده دقيقه صبر کنيد تا خمير مايه عمل بيايد. به اين ترتيب روي خمير حباب ايجاد مي شود، تابه نچسبي را روي شعله داغ کنيد،در صورت نياز مقدار خيلي کمي روغن هم به کف تابه بماليد، حال با يک ملاقه کوچک از مايه برداريد و با فاصله به شکل پنکيک روي آن بريزيد، وقتي روي پنکيک ها پر از حباب و طرف ديگرشان سرخ شد آنها را از تابه خارج کنيد.
وسط سمت سرخ نشده هر کدام از پنکيک ها مقداري گردوي خرد شده بريزيد. سپس پنکيک را از وسط تا کنيد و دو لبه را با انگشتان دست به هم فشار دهيد تا به هم بچسبند (شبيه پيراشکي).
روي پنکيک هاي باقلوا از تخم مرغ زده شده بماليد و آنها را در روغن داغ سرخ کنيد. بعد از سرخ شدن آنها را از روغن خارج کنيد و روي دستمال حوله اي قرار دهيد تا روغن اضافي شان گرفته شود.
حال آنها را داخل شربت که کمي خنک شده بريزيد و دو دقيقه صبر کنيد، سپس با يک کفگير سوراخ دار پنکيک باقلوا را خارج کنيد، اين باقلوا را همراه چاي نوش جان کنيد.
پنکيک باقلوا روز اولي که درستش ميکنيد ترد هست ولي وقتي بماند نرم مي شود.
در غلظت شربت دقت کنيد، اگر شربت رقيق باشد شيريني شما نرم مي شود، اگر بيش از حد غليظ باشد درست به خورد باقلوا نمي رود.
به جاي مغز گردو مي توانيد از بادام، پسته، فندق، بادام زميني يا حتي پودر نارگيل يا ترکيب آنها استفاده کنيد.
در صورت تمايل مي توانيد براي خوش عطر شدن پنکيک باقلوا نصف قاشق چايخوري دارچين يا هل به مايه آن اضافه کنيد.
منبع:ايران کوک
درباره این سایت