لاحم و جون: نان هاي گرد و بسيار نازک هستش که روي اونها گوشت چرخ کرده و سبزيجات ساطوري شده مثل پياز جعفري و گوجه فرنگي قرار مي گيره و همينطور به صورت لايه روي هم قرار مي گيره.
لاحم و جون را هنگام خوردن به صورت لوله اي در مي اورند و نوش جان مي کنند به خاطر همين خمير آن بايد بسيار نرم و انعطاف پذير باشد تا خوردنش راحت باشد.
لاحم و جون يک وعده غذايي کامل محسوب مي شود، اين غذا را مي توان براي سحر، افطار، ناهر و يا شام درست کرد و ميل نمود.
لاحم جون عموما همراه با فلفل تند و بادمجان کباب شده و دوغ گازدار بسيار لذيذ و دل پسند خواهد شد.
اگر اين غذا را فقط و فقط يکبار درست کنيد بهتان اطمينان مي دهم پايه ثابت برنامه غذاهاييتان خواهد شد.
مرحله اول تهيه لاحم و جون:
اين غذا را با پيتزاهاي خودمان اشتباه نگيريد. اين غذا از خمير بسيار نازکي درست مي شود و با خمير پيتزاهاي آماده در بازار بسيار متفاوت است.
نکته: ميتونيد از خمير يوفکا و يا خمير جادويي نيز استفاده کنيد.
در ابتدا تمام وسايل و مواد اوليه مورد نياز تهيه خمير را تهيه مي کنيم و کنار دستمان قرار مي دهيم.
حالا مشغول به آماده کردن خمير اين غذا مي شويم:
براي تهيه خمير اين غذا نصف پيمانه شير، يک قاشق غذاخوري شکر و يک قاشق غذاخوري خمير مايه مورد نياز است.
همه مواد بالا را باهم مخلوط مي کنيم و و رويش را چيزي قرار مي دهيم و در محيط گرمي قرار مي دهيم و منتر مي مانيم تا خمير مايه عمل بيايد.
نکته: وجود شکر براي عمل آمدن خمير مايه لازم است.
نکته: هنگامي که حجم محتويات داخل ظرف زياد شد يعني خمير مايه عمل آمده است.
نکته: منظور از پيمانه همان ليوان دسته دار فرانسوي است.
حالا 4 قاشق غذاخوري روغن مايع، يک قاشق چايخوري نمک و دو پيمانه آرد را کم کم و با دقت به موادمان اضافه مي کنيم و با دست حدود 15 الي 20 دقيقه ورز مي دهيم.
نکته: خمير را يا 20 دقيقه با دست ورز مي دهيم و يا 100 بار محکم به سطح کارمان مي کوبيم تا خسته شود.
سپس خمير را در ظرف مناسبي قرار داده رويش را مي پوشانيم و در جاي گرمي به مدت يک ساعت قرار مي دهيم تا خمير استراحت کند يا به قولي ور بيايد.
لاحم و جون
مرحله دوم تهيه لاحم و جون:
در مرحله بعد همانطور که منتظر عمل آمدن خميرمان هستيم به بقيه کارهايمان مي رسيم.
فلفل دلمه اي، پياز و گوجه فرنگي و سير را در مخلوط کن ميريزيم و ميگذاريم تا خورد شود. مخلوط شدن مواد بايد به اندازه اي اشد که حالت سسي پيدا کند.
حالا گوشت چرخ کرده را به مواد سسي بالا اضافه مي کنيم و با دست ورز مي دهيم.
نوبت اضافه کردن نمک و فلفل، آويشن، پودر پاپريکا و رب گوجه مي باشد. بعد از اضافه کردن چاشني ها دوباره با دست ورز مي دهيم.
مرحله چهارم :
بعد از عمل آمدن خمير پف آنرا مي گيريم و به چند گلوله تقسيمش مي کنيم.
سپس هرکدام از گلوله ها را با وردنه بسيار نازک باز مي کنيم.
مرحله پنجم :
هنگامي که خمير را پهن کرديم از مايه اي درست کرديم رو خمير پخش مي کنيم.
حدودا دو قاشق غذاخوري از مواد را روي هر خمير ميريزيم و يکنواخت پخشش مي کنيم و رويش نعنا خشک مي پاشيم.
مرحله ششم :
غذا را در فر با دماي 380 درجه سانتي گراد به مدت 10 الي 15 دقيقه قرار مي دهيم.
درباره این سایت